PERSBERICHT

 

Delft 20 juni 2007

 

Het Beste en het Slechtste Fietspad van Delft

 

 

15.000 reacties op Meldpunt Mijn Slechtste Fietspad

Fietsersbond plaatst waarschuwingsborden bij gevaarlijke plekken

 

Het meldpunt ‘Mijn slechtste Fietspad’ van de Fietsersbond bestaat twee jaar. In deze periode kwamen er 15.000 meldingen over 5000 locaties binnen. De Fietsersbond stuurt alle klachten door naar de verantwoordelijke wegbeheerder. Zo zijn er inmiddels 1000 klachten opgelost. Vanaf 15 juni voeren lokale afdelingen van de bond in het hele land actie om de klachten extra onder aandacht van gemeenten en andere wegbeheerders te brengen.  Zij doen dat door het plaatsen van speciale waarschuwingsborden op de locaties. De landelijke aftrap was op 15 juni in Haarlem.

 

Slechte fietspaden gevaarlijk

De meeste klachten gaan over slecht wegdek: hobbels door boomwortels, gleuven op tegelpaden, paaltjes op het fietspad en kuilen door putten. Dit slechte onderhoud levert niet alleen veel ergernis op, maar is ook gevaarlijk. Doordat fietsers hun aandacht op het wegdek moeten richten, hebben ze minder oog voor de rest van de verkeersomgeving. Daarnaast gebeuren er jaarlijks naar schatting 20.000 eenzijdige ongevallen door slecht wegdek. Het gaat dan bijvoorbeeld om wielen die in gleuven vast komen te zitten, botsingen met paaltjes of voetjes tussen de spaken door plotselinge hobbels. Ook komen er veel klachten over gevaarlijke verkeersituaties zoals te smalle fietspaden, het ontbreken van fietspaden en gevaarlijke kruisingen. Ook te lange wachttijden bij stoplichten worden vaak gemeld.

 

Actie Mijn Slechtste Fietspad

Vanaf vrijdag 15 juni plaatsen lokale afdelingen van de Fietsersbond in het hele land speciale waarschuwingsborden bij gevaarlijke plekken. Ook plaatsen ze borden bij opgeloste knelpunten. Voor de meeste acties worden wethouders en andere betrokkenen uitgenodigd.  Verder nodigt de Fietsersbond fietsers nadrukkelijk uit hun klachten te melden op www.fietsersbond.nl/meldpunt of meldingen van anderen te ondersteunen.

 

Slechtste en beste Fietspad van Delft

Op donderdag 28 juni om 20 uur maakt de Fietsersbond Delft het Beste en het Slechtste Fietspad bekend tijdens de maandelijkse Fietsinloop in de Papaver, Korftlaan 3, Delft.

 

Na een korte uitleg en een kop koffie of thee maken we een fietstocht naar het beste en het slechtste fietspad van Delft waar we de borden gaan plaatsen. Voor het donker is kunnen we weer veilig thuis zijn.

 

 

Noot voor de redactie:

U bent van harte welkom bij de aftrap van de afdeling Delft op donderdag 28 juni om 20.00 uur tijdens de Fietsinloop in de Papaver, Korftlaan 3, Delft..

Ronald Kroon, voorzitter van de Fietsersbond Delft, zal deze avond als chauffeur van een fietstaxi de bezoekers van de fietsinloop begeleiden naar het beste en het slechtste fietspad van Delft.

Meer informatie over het meldpunt staat op www.fietsersbond.nl/meldpunt. Voor meer informatie of overleg over de aftrap in Delft kunt u terecht bij Ronald Kroon.

 telefoon 06 21234563 email delft@fietsersbond.nl