PolitiekDelft.nl


| HOME | MISSIE | ARCHIEF | DOSSIERS | LINKS | CONTACT | ENGLISH | GR2010 |
delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft     delft
Loading


| dinsdag | 24 april 2012 | 15:39 |

'Koning: in de commissievergaderingen geklets over 4 doelpalen'

delft dick_koning_20100128_1949_a.jpg

From: Dick Koning
Sent: Tuesday, April 24, 2012 2:27 PM
To: Harry

DE HUIDIGE CRISES ZAL DELFT DE GENADEKLAP GEVEN

Wij als Onafhankelijk Delft hebben, een groot gedeelte van de Gemeenteraad met haar commissieleden hiervoor gewaarschuwd dat de beslissingen die zijn genomen tot bouw van het Stadskantoor desastreus zal worden voor onze stad. De rentes zullen drastisch worden verhoogd Hypotheek verstrekkingen zullen drastisch worden herbezien Desastreuze bezuinigingen zullen onze stad treffen. Die straks verhaald zullen worden op alle inwoners van onze stad. Het water zal stijgen naar de lippen van de verantwoordelijken, zijnde het Stadsbestuur van Delft.

En wat doet een groot gedeelte van de gemeenteraad en haar commissies Hun oren zijn doof voor de realiteit in het politieke leven van Delft ze zijn doof voor de consequenties van de beslissingen die zijn genomen. Voor het bouwen van een prestige object wordt alles opzij geschoven er wordt bezuinigd op wezenlijke zaken die Delft en de jeugd van Delft treffen.

Speeltuinen worden verwaarloosd in het onderhoud. Erger nog, er worden een aantal gesloten Het onderhoud en het instant houden wordt overboord gegooid. Bibliotheken worden gesloten De Wmo wordt geweld aangedaan. Het fietsprobleem wordt als een Jantje van Leiden afgedaan Evenals het verkeersprobleem rondom de Spoorzone. Ik kan wel meer verhalen en constateren enz enz.

Weet u, wat sterk speelt in de commissievergaderingen geklets over 4 doelpalen. Geklets over het niet of wel instant houden van een referendum. Gelukkig wordt dit herbezien. Een referendum is een wezenlijk onderdeel om de bevolking te betrekken in voorstellen van grote ontwikkelingen binnen onze stad.

Concluderend

Zo langzamerhand zakt Delft in een regenten mentaliteit.

Korte tijd geleden was ik op bezoek in gezondheidscentrum Tanthof Al wachtend op de afspraak zag ik plotseling een aantal muizen rennen door de hal. Bij navraag bij de doktersassistenten hoorde ik dat de muizen regelmatig bijeenkomsten organiseerden en dat ik een tweetal muizen zag die waarschijnlijk een beetje te laat waren voor de vergadering. De assistenten vertelde mij dat deze vergaderingen nogal intens waren. Zo vertelde zij dat de gemeente hiervan op de hoogte is, evenals de problemen van de ventilatie in het gebouw het is te warm of het is te koud

Daarnaast hoorde ik dat de gemeente plannen heeft om het gebouw als zodanig wil gaan renoveren. Maar je moet daarvoor een heel lange adem hebben. Ook de artsen zijn van mening dat het vertoeven in dit gebouw problematisch wordt voor de artsen en de patiŽnten. Ook de artsen vinden de plaats van het huidige gezondheidscentrum problematisch zeker voor de patiŽnten die woonachtig zijn in Tanthof West

Om de arts te bezoeken per auto moeten zij de Kruithuisweg volgen die geteisterd wordt met allerlei problemen zoals files. Maar de gemeente weigert het gebouw eventueel te verplaatsen en de verbindingsweg tussen beide wijken te herzien. Ook hier ligt de gemeente dwars. En hebben een zeer lange adem. Onafhankelijk Delft is van mening dat het probleem snel opgelost kan worden, door de voormalige bibliotheek geschikt te maken voor een up to date gezondheidscentrum met een goede verbindingsweg tussen beide wijken.

Dick Koning
commissie lid Onafhankelijk Delft


Valid HTML 4.01 Transitional