logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


dinsdag | 24 mei 2011 | 01:50 |
delft delft_rijswijk_vliet_fietspontje_2009_06_24_09_53_39_a.jpg
Rijswijk wil het fietsveerpontje Rijswijk - Delft in de Vliet opheffen.

From: arie maarten van der veen
Sent: Saturday, May 21, 2011 10:37 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: delflander 15

Delflander 15

Bezuinigen gaat van au, over echte stedenbanden

De bezuinigingen in de publieke sector komen hard aan. Toch is het de enige manier, los van de macro-economische kant en de noodzaak de rijksfinancien op orde te brengen om de haast onbeheersbare overheidsbureaucratie te temmen en de linkse hobbies te breken. Zo ook in Delft en daar is het nog maar net begonnen. Parmantig verklaart Bolten en het college zich tegen het Bestuursakkord, alsof iemand zich daar iets van aantrekt ! In feite is het bestuursakkoord het sturingsmiiddel voor de sector Binnenlandse Zaken en daar ligt men niet wakker van 015, zolang de grote vier maar niet dwars liggen !!

Maar goed bezuinigingen ! Ik ben een groot tegenstander van de bezuiniging op he pontje tussen Rijswijk en Delft ! Dat is nog eens een stedenband, een een primaire voorziening. Maar waar om betalen de scholen dat pontje niet en bijvoorbeeld Hans Camps vooral in de winter in weer en wind als pontbaas en bijvoorbeeld een dag in de week een van de overbodige bestuurders in Delft of bijvoorbeeld adspirant pensionado Rensen, of Balje, alvast zijn schadeclaim verdienen voor Martin. Maar even serieus er kan veel creatiever gezocht worden naar dekking en dan kan het profijtbeginsel ook tellen, 2 cent voor een overtocht is wel veel, behalve met Bas aan het roer, dan zou ik zeggen 0 eurocent.....

Maar goed de stedenband Rijswijk-Delft, kansloos. Gelukkig is de zoon van de CDA-fractievz mijn compaan en vriend Krijn de Graaf nu wethouder, Die gaat de kwestie Onderwatershof voor mij oplossen en met Opoe van der Wel praten over de kansloze politie in Rijswijk en rechecheur Schakel en zijn vriendje Alberts., Het dossier ligt er al. Ik zal vragen aanj prof. Blake of het Horen, Roepen , Getuigen en Dienen daarop van toepassing is. Maar in mijn ogen leidt de stedenband Delft-Rijsiwjk tot niks alleen maar tot de verlenging van het zieltogend bestaan van de gemeente RIjswijk. Een soort ongekeerde palliatieve sedatie. Een kansloos traject wat in het nieuwe college wordt beeindigd.

En we houden ook op in Delft met alle stedenbanden. Vooral die met Israel, de relatie met staten die het volkenrecht schenden worden bevroren. Nu even niet Sjalom Chavrihm en Lehit raout ! Het volk Israel is ons dierbaar, de staat Israel is complex. De velden van Effratha zijn echt niet onder de indruk van het paginistische geneuzel uit Delft.

En Fleur maakt zich zorgen over de stedenbanden., Ik ook maar dan over de verstikkende band Delft Den Haag. Laten we het daar eens strategoisch over hebben. Wat mij betreft wordt Delft Rotterdam Noord, als het met Westland mislukt. En dan worden we metropool met Den Haag onder onze voorwaarden. Aklkoord Ado dit jaar meer punten dan Rood-Wit. Maar van Rotterdam moeten we het hebben in delft.

We bevriezen de stedenband Delft Den Haag en gaan ons heroienteren met in de zak de 30 miljard van Bas. Oke we geven 1 miljard daarvan aan de Umpalumpa's in de al die gastlanden. En twee keer een half miljard aan de Palestijen en Israeli. En Bas en Pavel mogen het samen gaan brengen, kunnen ze in Delft even geen kwaad.

Nee Fleur, hou nu eens op met linkse hobbies en ga eens besturen, anders krijgt Pavel een nieuwe portefeuille en mag Bolten op haar Baboefiets het pontje gaan besturen naar RIjswijk. Vrouwen mogen dan voor 1 cent, en de zimbabwaanse dollar wordt ook geaccepteerd. Combi werk schildert de boot groen-geel. Voor Bolten de groen-links boot. Alleen Ado fans dachten er anders over en wie dreef daar stroomafwaarts.....

AMDelflander
21 mei 2011