logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


zaterdag | 21 mei 2011 | 12:15 |
KONINGSHUIS | DELFTSBLAUW | TU
delft avdveen_IMG00278-20091114-1326.jpg

From: mrdrsamvanderveen
Sent: Saturday, May 21, 2011 7:17 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Delflander 14

DELFLANDER 14

In Delft hebben we…….

Mijn eerste aanraking met Delft was begin jaren zestig, de Delfts blauwe potten op de kast bij opaen oma. Die staan nu bij mij. Het tweede was de lp’s van de begrafenis van prinses Wilhelmina en het derde de familieleden die aan de TU werkten. En na bijna 50 jaar is het nog hetzelfde. In Delft hebben we het koningshuis, delfts blauw en de TU. Eerder door mij genaamd: Koninklijk. Gezellig en Innovatief. Dat zijn de kernwaarden van Delft. En de rest is (linkse) onzin.

Natuurlijk bestuurlijk is Delft recreating history, maar dat is vooral door de bestuurlijke chaos en de 0 punten van Bas. Het grote probleem is dat Delft leidt aan bestuurlijk autisme, en dat deze ziekte een virus is. Immers wie hier bestuur denkt dat het Koninklijke Delft, het gezellige Delft en het innovatieve Delft… de stad groter maakt dan zij is en uiteindelijk is dat gewoon niet zo. Eerder kleiner. Men raakt vast en beklemd aan haar eigen kernwaarden, en doet er vervolgens niks mee.

Delft koninklijk: permanent het republikeinse gezeur om Delft op de kaart te zetten: Glazen Huis, pop etc allemaal onzin, Delft staat vanuit haar historie op de kaart, alleen de linkse club durft de corebusiness, het Oranje huis niet uit te nutten…… en is afhankelijk van de TU. De middenklasse is de stad uitgerend.
Delft gezellig: zeker ! Maar het gemeentebestuur doet niet liever dan de middenstand tegen te werken, onbereikbaarheid, vergunningen e.d.
Delft innovatief…. Prima maar Delft als klant zelf niet: stadskantoor en Spoorzone kan het niet betalen. En niemand is in Delft als zodanig geinteresseerd. En laten we niet de kenniseconomie heilig verklaren… veel inwoners van Delft hebben niet eens kennissen ! Laat staan adequate kennis, met open armen binnengelaten in de linkse kerk ! En nu zitten ze met elkaar….. nin Poptahof en verder !

Nee Delft moet terug naar haar kernwaarden en die zijn gebaseerd op kerkbegrippen: Geloof. Hoop en Liefde. Geloof is het snoer tussen Oranje en de Nieuwe en Oude Kerk-Prinsenhof. Een bron van geloof en traditie, Het geloof dat opstand loont, het geloof van Mijn schild en de betrouwen.
Hoop: dat is de permanente uitdaging van opleiding en studie voor de nieuwe generaties. De TU en bijvoorbeeld daarin d eplaats van het studentenpastoraat

Motiv…
En de liefde is het Delfts Blauw, de gezelligheid, de burgerlijkheid maar ook de expressie voor de liefde voor het vak, het ambacht ! Dat is Delft en straks de basis voor de coalitie voor het nieuwe Delft. En Aad Meuleman mag vanaf gisteren voluit meedoen, de beste op dit moment in de oppositie, de inhoud voorop.En als wethouder straks mag hij het Delfts blauw ijken ! Dat is nog eens kwaliteitscontrole.

Kom op de Wit en Stoelinga, inhoud leveren in de coalitie. Jeroen en Aad M. zijn jullie thans de baas. En Aadje van Tongeren, je tijd is gekomen de zaak over te dragen. Je hebt geen ruggengraad, geen karakter, je kunt niet voorzitter kent geen timemanagemt en je hebt je ziel gelijk Faustus verkocht aan de macht. Nee Aad in de coalitie geen plek voor jou en zeker niet voor Milene,. Geen visie, geen inhoud. Joelle hard werken aan je profiel.

En zo gaan CDA-CU-OD-LD En SB de winnende coalitie smeden. Het glas van het Glazen Huis en HNK, maar vooral de roep uit de samenleving heeft ons samengebracht. Maar ook de roepstem, van Hem die ons oproept op te komen voor de minsten der minsten. Uw onweerstaanbaar Woord drijft rusteloos de eeuwen door, ook in De lft en iedereen van goede wil mag meedoen.
Maar de samenleving staat centraal en niet de Kerk en ook niet de Linkse Kerk en zeker niet de gemeente…. Delft. Die coalitie voor nieuw Delft gaat het Stadskantoor tegenhouden en als bestuiur de regie terugnemen op de spoorzone. Aadje van T schept de voorwaarden door de komende maand avond aan avond te mogen voorzitten in de commissie, die een tribunaal wordt voor Vurkovo, Junius en hun trawanten. We zullen de linkse tempelbouwers tot verantwoording roepen, en het wordt sale en niet lease back van hen.
En Bas, we negeren hebben en negeren hem. Hij wordt niet meer dan een paraaf tot dat de Hoge Raad hem arresteert, lekker arrest wijst en dan terecht wijst. Wij stellen hem dan politiek terecht.

En als deze rattenvangers de stad via de Koepoort verlaten hebben wordt het in Delft zoals het moet zijn: Delft Koninklijk, gezellig en innovatief, zie hier de leuze voor de winnende coalitie. Voor een Nieuw Delft ! Zeker nu !...En de Wit snel de leuze kopieren en Martin, laat van Koppen hem even dicteren. En Aad M, controleer de boel even en Joelle bidden, bidden, bidden om inzicht en vergeving. En Rob: rouleren, David en Jeroen trainen en talenten ontwikkelen. Ineke van Geenen en de rest volgen. En zo werd het gezellig, innovatief en vooral een koninklijk afscheid voor Milene, ze hield de eer aan zichzelf . En vanaf de zijlijn mokte de linkse kerk na het deficiet van Pavel en krapte Harpe zich achter het oor. Hij was te laat uit zijn Vuyk ontsnapt !

AMDelflander
21 mei 2011