logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 20 mei 2011 | 07:55 |
VERSLAG CIE VERGADERING ZIE VIDEO
delft avdveen_IMG00463-20100127-1314.jpg
Druktemaker Ernst Damen bewees gisteravond in de commissie veel verstand te hebben van 'nullen'.

From: arie maarten van der veen
Sent: Friday, May 20, 2011 6:01 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: delflander 13

DELFLANDER 13

Over het kader ! Een avond genieten…..

Een topavond ! Met zijn allen rond de PC… nee geen voetbal film of cabaret, nee een Delftse commissievergadering, met zijn allen draaien om de lege schatkist. We zaten er bij en keken er naar. Het leek wel biljart, kader 42. Dat is tenminste een kader en vergt vakmanschap. In Delft heeft iedereen zijn eigen kader. Maar al praat Ernst nog zo snel, zijn eigen kader achterhaalt hem en wel, en anders doet Heuli het wel voor hem.

Donderdagavond de kaderbrief van Pavelzoon. Een parmantig beleidsmedewerkertje die in Delft wethouder speelt. Het enige wat hij kan is koppen tellen, heb ik de meerderheid ? En verder heeft hij niet door dat een wethouder in de commissie draagvlak moet scheppen en proberen partij aan zich te binden wanneer the worst still is to come. Links prietpraat, leuteren over de kwetsbare groepen… men danst met zijn allen er om heen, terwijl het Delftse wanbeleid permanent die groepen benadeelt, immers sociaal beleid is vooral uitvoering rijksbeleid en voor flankerend beleid heeft Delft geen geld !

Maar het mooiste was natuurlijk dat de Spoorzone en het HNK. Beiden stonden niet op de agenda toch de discussie werd door hen gedomineerd. En daarmee zette Paveltje zichzelf klem. Namelijk hij kon de zwarte Piet niet meer naar Milene doorsturen, maar hij hangt nu zelf in het kader. Want uiteindelijk is alle gemeentelijk beleid financien en centjes. En aangezien het Delftse wanbeleid moet leiden tot een breuk in de coalitie deed Pavel er zelf goed aan mee. Zichzelf klem zetten, zodat de raad hem eind juni kan wegsturen. Milene kiest zelf wel het hazenpad.

Want hoe gaat dit verder?
Heuli was goed op dreef. Waarschijnlijk heeft hij op zijn werkl bij het UWV bij gebrek aan serieuze bezigheden iemand laten rekenen en hij heeft eindelijk door dat Delft failliet gaat. De waarschuwingen waren niet van de lucht. En als de leider spreekt dan zwijgt zijn volgeling, de ex sociaal rechercheur ! Het is potsierlijk, Stadsbelangen dit, en dat ! En dat met twee zeteltjes… maar goed, Heuli had zijn huiswerk gemaakt en naaide eerst Pavel en daarna Ernst in het pak dacht hij !

Ernst Damen zelf is een wandelend politiek risico voor de PvdA. Je ziet moe van Holst zichtbaar zich verbijten terwijl de rest zijn knopen telt. Maar Ernst kan tot nul jazelfs tot meer dan nul tellen en dan stiekem klikken uit vertrouwelijk overleg. Als echte technocraat gelooft hij in zijn eigen beleidswerkelijkheid. Voor Ernst, Bobby en de rest staat het kader nog recht overeind.
Welk kader ? Dat de huisvesting netto niet duurder is… Hoe haalt hij het in zijn hoofd? Maar het is slim, want zo naait hij Pavel een oor aan. Ik heb al met Ernst besproken op de hoek bij de A.Pauwstraat dat we D66 gaan lozen uit het college bij gebrek aan bestuurskracht en dat doen we via het kader. Namelijk een onhoudbaar uitgangspunt politiek vastnagelen en dan de externe omstandigheden zijn werk laten doen. Een beetje zoals de bodemgesteldheid in Groningen, voor Pavel en dan stiekem co2 er in, en dan zeggen, we kunnen er ook niks aan doen dat de rogge er dun bij staat. Dat is politieke boederijeconomie op academisch niveau en dat beheerst Lucas InHollandzoon niet ! En Junius ook niet. Ernst, Jeroen en ik wel !

We knopen die kleuters van d66 op aan hun eigen kader. Zo hebben we ook nog blokhoofd van Halsema, hij wordt al kaal zag ik op 25 jarige leeftijd. Zorgen over zaken die hij niet beheerst. De zoveelste technocraat, die denkt dat hij de stad met een scriptie kan regeren. Dat hij genaaid wordt heeft hij niet door, maar ook hij wordt gek nipt en geschoren in het kader. En dat alles onder toeziend oog van Aadje, die als ik goed keek niet twitterde. Hij zou toch heel goed geschikt zijn als burgemeester van Digicity !

Nee we hebben genoten, het leek wel de halve finale champions league. Mijn vrienden Van Oort, Stoelinga en de Wit hadden hun manschappen het veld ingestuurd. Rob Lub was duidelijk ! De knechten van Martin, politiek onder de maat wel maar wel duidelijk. Jos van Koppen zat er bij als een soort blindegeleidhond, een leeshulp. En Fleur steeds somberder worden, is er straks nog wel geld voor nutteloze linkse projecten? En Delft ligt in Haaglanden ook al dwars want het geld is op.

Wat verder opviel dat er allerlei volk aan tafel zit wat niet gekozen is ! Ik wil als wethouder alleen maar zaken doen met raadsleden en niet met bijgoed ! Dat ze het alvast maar weten.

En nu het raadsel onthuld ! Het kader bestaat helemaal niet in de werkelijkheid, alleen politiek. De huisvestingslasten van het HNK worden namelijk drie keer zo duur, het getal pi. Immers de gemeentelijke gebouwen zijn niet te verkopen, zijn namelijk niks waard. Dus er is geen kapitaaldekking. Alleen de huur van Torenhove vervalt, dan moet Bas wel zijn eigen toilet meenemen, want welke nieuwe huurder wil op de bril van Bas zitten ? Straks betaalt Delft het dubbele voor het Stadskantoor, namelijk het Stadskantoor en de leegstand van de tweede etage. En voor de voormalige gebouwen. Dat is nog eens een kader. Het zogenaamde pi, kader factor 3.14. Goed rekenen Heuli ! En dat is iets meer dan nul zullen we maar zeggen met Ernst.

En nu de conclusie, gisteren is de palliatieve sedatie van Pavel ingezet., Gecontroleerd uit laten branden hoor je roulerende Rob denken. Hij kan dat niet van zichzelf weten. Goed bedacht Ernst. Zal Torenstra of een andere krasse knar wel bedacht hebben. Want machtsmachine PvdA kan het niet velen dat Pavel en zijn 6 kabouters de grootste zijn. D66 wordt in het kader genaaid en dan situationeel geamoveerd en terecht, want alleen met grote tieten kom je er niet. Die horen in kader E, zullen we maar zeggen….

In de zomer verdwijnt Pavel naar de zijnlijn buiten de kaders zullen we maar zeggen en dan kan hij samen met Huub en die wet-T-shirtmeiden weer lekker de polls bestuderen. Milene is zelf al vertrokken en met PvdA-CDA-GRL en VVD gaan we stad besturen. Het kader wordt onmiddellijk over boord gegooid. Geen stadskantoor, de rekening voor de Spoorzone naar Melanie, en de art 12 uitkering ophalen bij Piet Hein en Pechtold en vriendjes hebben het nakijken.

En Rick Grashoff durft zich niet meer te vertonen op het Rietveld, de sluis voor zijn deur gaat open en hij drijft rustig af naar Krimpen aan de Lek. Want zo n afvallige gereformeerde mag ook Ijssel niet meer loslopen., Daar hebben ze ook zo hun kaders. De DDR was daar nooit populair.

Nee adembenemend ! Wat is de lokale politiek toch interessant , en het enige linkse project wat we niet afschaffen is de webcast van raadsvergadering, opdat iedereen met en zonder pandverbod genieten kan van het Kader !

AMDelflander
190511