logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 20 mei 2011 | 01:25 |
DELFT WIL BAAS SPELEN ZONDER GELD
delft avdveen_IMG00505-20100203-1440.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Thursday, May 19, 2011 9:52 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: delflander 12

DELFLANDER 12

Over Trojaanse paarden en andere linkse virussen in Delft e.o.

Op het Marnix Gymnasium moesten wij natuurlijk Homerus lezen, de Ilias en vooral de Odyssee. We begrepen er natuurlijk weinig van, maar strijd, list en bedrog het heeft mij altijd aangesproken. In de Odyssee is de roep der Syrenen natuurlijk prachtig en in de Ilias vooral mijn grote vriend het Troyaanse paard !En wat schetst mijn verbazing mijn partijgenootjes Junius en Van Dis hebben nu tot hun grote vreugde het Trojaanse Paard in Delft binnen gehaald, een parttime popcoordinator uit Delft, de grote man van het Paard van Troje uit Den Haag.

Ik heb geen idee wat hij hier komt doen, want geld is er niet…. Maar de popcultuur moet worden gestimuleerd. Dat deden wij vroeger met autowassen en krantenwijken en dan kochten wij een kaartje voor een concert of gingen met the Frozen Frog of Splendid Mood naar Lekkerkerk, Bergambacht en vooral naar Stolwijk. En natuurlijk naar Rotterdam…. Bij Delft dachten we meer aan het Wilhelmus of U zij de Glorie….. en aan Peter Tetteroo van de T-set !

Maar goed ik begrijp dat de politiek in Delft de popcultuur wil stimuleren. Ik vraag me af of dat een overheidstaak is. Gelukkig leren de kinderen op de Maurits en de Max Havelaar en de Gabriel nog kerkliedjes dat is echt belangrijker ! En ook voor de Delftse dolende jeugd bieden de liedjes van Hanna Lam uitkomst: Stil maar wacht maar alles wordt nieuw !

Nee Junius en vooral van Dis zitten op een verkeerd spoor en het komt dat. Door het maakbaarheidsvirus dat permanent heerst in Delft. De CDA achterban is volkomen niet geinteresseerd in de popcultuur, ze luisteren liever naar orgelmuziek of naar het Hervormd Zangkoor… maar nee het CDA nalopend de linkse partijen wil Delft op de kaart zetten ! Horen we dat steeds niet ?
Delft op de kaart te zetten. Welnu binnenkort staat Delft op de kaart ! Bij BZK en de provincie: preventief toezicht art. 12 en het afblazen van HNK.

Als wethouder neem ik snel afscheid van de popcoordinator, we laten het graag over aan de markt, namelijk aan de jeugd en 1x per jaar een festival voor startende musici. En geen extra subsidie voor Speakers, ze gaan maar optreden bij Mellius of de Royal en de Wijnhaven. Zo hoort het.
Het grootste Trojaanse Paardendenken in Delft is het ambtelijke denken en het Haagse schuiven met papier. Daarom gaan we shoppen in Rotterdam, een samenwerking tussen Lumen en de Lantaarn. Daar zit tenminste geld. En het glazen huis in 2013 wordt een ontwikkeltraject voor Popmuziek met een Spoorzonefestival als een soort Lowlands. En natuurlijk de EO-jongerendag op de Spoorzone, ruimte genoeg. Dat is echte royalty…..

Het wordt tijd voor een linkse projectenvirusscanner, en dat zou mijn inbreng zijn hedenavond in de commissie rond de bezuinigen. Een moratorium op alle zinloze linkse projecten. Eerst de boel op orde ! En rechtse projecten dan…. Die bestaan niet , want rechts verwacht niets van de overheid maar van de markt. De projecten van de beweging voor Nieuw Delft zijn maatschappelijke projecten… alleen projecten met draagvlak, zoals het Grachtenfestival. En we maken ook een agenda met festivals die Delft daadwerkelijk verder helpen met prioritering: 1, Ten behoeve van de Delftse bevolking en 2 het aantrekken van toeristen. Met geld. En van het statiegeld van de lege flessen op te halen door de Popjeugd een keer per jaar een attractie met in het voorprogramma een Delftse jeugdband, die zich moet kwalificeren en als ze dat echt lukt… dan mogen ze spelen op de Taptoe. Het liefst: Waar de blanke top der duinen, en stoere jongens… ! En een cover van Amy Winehouse, want ik luister ook 538. Nee broeder van Dis, ga eens naar de CDATalentacademie en goed studeren op de relatie overheid-samenleving, anders mag je van mij geen fractievoorzitter worden. En we geven aan elke jongere die in zijn leven een Trojaans paard herkent en verslaat een gevulde koek.

AMDelflander
190511