logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


woensdag | 18 mei 2011 | 03:10 |
PRESTIGE OBJECT HNK VORDERT GESTAAG
delft vesteplein_000_dok_presentatie_mecanoo_architecten_hnk_20110516_200428.jpg
Delft. Afgelopen maandag was er een informatieavond in DOK. Een 'medewerker' van Mecanoo architecten presenteerde het nieuwe stadskantoor en de stationshal.
Benthem Crouwel Architekten, de vaste huisarchitect van ProRail, gaf een presentatie over het ontwerp van het ondergrondse station.

From: mrdrsamvanderveen
Sent: Tuesday, May 17, 2011 7:53 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Delflander 10

DELFLANDER 10

De steppe zal bloeien…. De steppen zal lachen en juichen

Op papier en in overleg gebeurt er van alles in Delft, de uitvoering blijft wat achter. In die zin is het net het Haagse circuit. Veel gespin weinig wol en intussen maar dromen van Metropools, Stadskantoren en robuuste planningen. Helaas hebben vele naieve christenen dat niet door. Zij verwachten het Heil van Groen Links, het interkerkelijk sociaal fonds en tot voor kort van de PvdA. Maar helaas op Sions berg sticht hij zijn heilige stede, en niet Milene, Bas of Wout van der Spek. Laat staan ds Dekker en zijn bondsboefjes. Het oude ar-beginsel van de souvereiniteit in eigen kring is nog steeds goed en daarnaast werken aan geinspireerde netwerken, social media of circles zodat zelfs de OGD in delft connected is met de kerkprovincie of de PKN. Gewoon een mailtje met een gelukwens aan mgr. Van de Hende. Het is genoeg en dat scheelt weer een postzegel.

Maar vandaag over de steppes in Delft, de Spoorzone, Bas en het gemeentebestuur.
Milene wordt zenuwachtig en meeloper Aadje ook. David van Dis begint opeens te verstand te krijgen van amateurkunst, maar net als bij palliatieve sedatie, men weet dat het afscheid van Milene nakende is. Ze stond al op he dak op de Barbarasteeg, niet hopen dat ze springt. Dan moet dr. Van H-R de troep opruimen,. Ze kan beter haar honden op Milene afsturen, dan zet ze het tenminste op een rennen en ben ik niet altijd de boze wolf. Of de recherche wegens verstoring van de burenrust rond de OD. Nee Milene eerst de burgers van je vervreemden, geen boogbruggen, schattingen opleggen en planningen vertragen. Dan niet meer piepen !

Zo werken wij niet in Nieuw Delft. In Rotterdam pakken we aan, zelfs PvdA wethouders….. in het Haaglanden Delft verschuiven wij de dossier. Milene stond op het dak gelijk Mozes op Nebo. Ze zag het beloofde land, maar treedt het niet in. De steppe was woest en ledig… door verkeerde planning, economische crisis en maakbaarheidsdenken. Geen stadskantoor te duur, geen stationshal, niet nodig en het liefst ook geen spoorstation. En haar robuuste planning hangt haar als een molensteen om de nek. Inmiddels weet Francine Houben ook dat de zaak niet doorgaat en dat ze zich mag gaan concentreren op dakkapellen en serres bij het legermuseum. De collegae van haar partner gaan uitrekenen dat het goedkoper is. Andersson Elffers en vooral Felix weten van rekenen, maar dit is een collegiaal advies met amicale korting. Ik krijg zelfs geen fee !

En dan Bas…. Gisteren voorbereiding evaluatie. Belangrijkste advies kwam van roulerende Rob, nl. gecontroleerd uitroken ! Daar heb je nog eens iets aan, zo n brandweerman. Ik doe hetzelfde met zijn kerkclubje de Mattheus. Gecontroleerd uitroken en de belendende percelen, de Hofkerk, Vrijenban en Maranatha nathouden. Dat is nog eens kerkpolitiek. De kritiek op B was niet mals, vooral dat hij niet kan parkeren, de krant op zondag leest (CU), geen toespraken kan houden, geisoleerd is, zijn stukken niet kent etc. Maar ja in het Haagse Delft maakt het niets uit ! Hij mag gewoon blijven niksen.

Nee de steppe gaat na het vertrek van Milene bloeien, we laten Den Haag, lees prorail de vertragingen betalen, het station wordt sober afgebouwd. Twee leuke louvre pyramide, kunnen we ook de Da Davnci code in delft opnemen en het Glazen Huis in onderbrengen.De steppe gaat zelfs lachen… En Francine maar tekenen, Geen contracten maar offertes en bidbooks. En ik laat ze Marlolijn Kreuk en Els van het Riet beoordelen. Allemaal vlammetjes van mij die branden als kaarsjes in de nacht. De steppe gaat leven en de (oude) liefde leeft op !

En over Christenen in de politiek: Nooit kan het geloof teveel verwachten ook niet in de Delft, zelfs niet in de Hofkerk. Des Heeren woorden zijn gewis, het faalt aardse vrienden vaak aan krachten. Maar nooit een vriend als Jezus is. En dat geldt ook voor Milene en haar steppe. En gelukkig mag ze zingen… zal ook wel wegen wegen vinden waarlangs uw of mijn voet mag gaan. En dat is toch echt met de bus naar Tanthof en daar niet op het dak bij Shurgard of Van Buuren klimmen lijkt me. En ach… hij die na kortstondig ongeneugd (n.b. je totale leven of een jaar wethouder) mij eindeloos verheugt. Die hoop moet toch ook Milene al haar leed verzachten. Lees ps 43 nog maar eens !

AM Delflander
170511