logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


dinsdag | 17 mei 2011 | 00:00 |
DELFT GERED: LEVE DE KONING
en weg met de Delftse Democratische Republiek!
delft den_haag_koning_willemII_20020523.jpg
Den Haag. Stanbeeld Willem II, koning van Nederland 1840-1849.

From: mrdrsamvanderveen
Sent: Monday, May 16, 2011 5:11 PM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Delflander 9 definitef

DELFLANDER 9

Over Delft 2013-2015

Nu Koningin Maxima er aan komt, is het tijd om weer eens aan de Oranjes te denken. Wie kent nog koningin Wilhelmina (van Pruisen), Koningin Anna Pawlona, Koningin Sophie en Koningin Emma. Gewoon gemalin van de vorst en niemand zeurde er over. Vandaag staat Koning Willem I centraal, hij ligt 200 meter van mijn huis in de grootste kist in de kelder, door hem uitgebreid en zo hoort het !

In 1813 landde hij als Souverein in Schevingen. Maakte een eind aan de republiek der verdeelde Nederlanden en werd Koning der Nederlanden (en een tijdje ook van Belgie) Begon met 0 euro en toen hij dood ging bezat hij meer kapitaal dan de gehele Nederlandse Staat. Dat is de koning-koopman en zo moet Willen IV het ook aan gaan pakken. Koning Koopman en het wordt tijd voor herdenking van onze koning Willem 1. In Nederland, Rotterdam, Den Haag en zelfs in 020.

We gaan vieren vanaf 2013. Te beginnen aan het Noorderstrand en dan met de Willem I lijn naar Delft. En niet door naar Tanthof. Uitstappen bij Prinsenhof, een kaartje kopen bij Koningin Regina I en dan via de Oude Kerk, naar de Nieuwe Kerk en het Armatarium. Miljoenen toeristen volgden Koning Willem IV op zijn rondtour door Delft. Dat is stadsmarketing en iedereen boog toen ik ZM en HM door Delft mocht geleiden. Bas was afwezig, op sollicitatietraining en Lucas bood de eerste producten aan van zijn biologisch bedrijf. Zijn boerderij heette heel toepasselijk InHolland producten, En iedereen boog.

Eregast was Ton Meijknecht met zijn echtgenote gravin Van Limburg Stirum.. (dochter van) en Heuli vertelde honderduit over zijn lijden tijdens de Franse Tijd. Jolanda Gaal had bijna een mooiere jurk aan dan HM. Toevallig een uitverkoopje van de HenM. Milene had een mooi borduurwerk gemaakt. De dames van Dorcas hadden een kleed gequilt. En het koor met Hart en Stem zong dat s Heeren zegen op uw daal. Martin maakte ruzie met Heidstra en Plate op de Gondel. De hele linkse kerk zat thuis te mokken. God, Nederland en Oranje, het klonk weer als vanouds. En Heuli had per ongeluk oranje blanje bleu vlaggen uitgehangen. Nog van zijn achterneef oom Anton overgenomen, na de oorlog.

Het was een drukte van belang elke dag weer. Delft was weer een beetje gered en Koning Willem IV opende in de Glazen Koets het Glazen Huis op de Spoorzone en iedereen was tevreden over het nieuwe stationnetje waar op verzoek van Groen Links geen koninklijke wachtkamer was. Was ook niet nodig want ZM kwam met de tram. En zo liepen HM, ZM en AM door de stad en iedereen zong Wie Neerlands Bloed, Het Wilhelmus en Hand In Hand de Kameraden…het nieuwe Ajax lied was niet verboden, maar dat kende toch niemand. En er was niemand bang, zelfs Heidstra gedroeg zich.

Alleen Aadje Twitterde de hele dag, en werd opgepakt, hij had zichzelf per ongeluk bedreigd. En Harry Fruyt zette uit vreugde een Oranje kop op de site. Delft gered: Leve de Koning en weg met de Delftse Democratische Republiek !

AM Delflander
16 mei 2011