logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


maandag | 16 mei 2011 | 00:00 |
VERDIENSTEKRUIS VAN DE DDR
delft heilige_geestkerkhof_000_henk_den_boer_2007-06-09_14-58-38_a.jpg
Delft, Heilige Geestkerkhof.
Henk de Boer met zijn kraam op de wekelijkse 'antiekmarkt'.

"Over wakken en glad ijs......"
"Dit weekend feest in Delft. Vlak voor mijn oude woning op het Doelenplein verzamelde goed bedoelende kunstamateurs zich om geinspireerd te worden door de grootste Delftse politieke amateur wethouder Milene Junius. Zij opende de landelijke week van de amateurkunst."
Weblog - A.M. Delflander

Van: arie maarten van der veen
Datum: 15 mei 2011 18:23
Onderwerp: Delflander 9
Aan: prodeo@ziggo.nl

Over wakken en glad ijs......

Dit weekend feest in Delft. Vlak voor mijn oude woning op het Doelenplein verzamelde goed bedoelende kunstamateurs zich om geinspireerd te worden door de grootste Delftse politieke amateur wethouder Milene Junius. Zij opende de landelijke week van de amateurkunst. En wat schetst onze verbazing, mijn oude vriend James Van Lidt de Jeude uit Deventer kwam de prijs brengen. James noemde mij vroeger strategisch briljant en misschien heeft hij dat aan Milene herhaald, als ze dat kan begrijpen. Maar hoe het zit, het moment dat ik Milene moet vervangen komt dichterbij en dat zou het leuk zijn als ik van James die prijs in ontvangst had mogen nemen. Maar je ziet wel Deventer en Delft komen steeds dichter naar elkaar toe. Feest in Delft, geen feest in Enschede maar het glazen huis en de beker is toch genoeg... En over hullie van daarzo spreken we niet in Delft.

Maar Delft viel in de prijzen, de politieke Wakprijs. Namelijk voor de grootste politieke amateurs. De stad failliet laten gaan en er niets aan doen. Dat is niks voor professionals... maar het echte WAK voor MIlene is de Spoorzone en het HNK. En dit keer is er geen redding onder het ijs. Want het gladde ijs is de financiele situatie van Delft. Het is wellicht een idee dat Milene aanbiedt haar wethouderschap verder als amateur om niet te doen, dat scheelt weer. Maar ze zal het niet doen. Wethouders vinden het heerlijk gehuldigd te worden voor zaken waar ze eigenlijk niets voor hoeven te doen. Want amateurkunst is van de samenleving en de overheid kan daar weinig aan misdoen. Hoogstens de subsidie op verf en kwast verlagen. Nee prijzen zijn er genoeg en sinds dit weekend heb ik er ook een voor MIlene gekocht bij de oud VVD-voorzitter en hereboer in ruste in Tanthof. Via Heidstra uitgezocht: Verdienstekruis van de DDR. De Delftse Democratische Republiek. Kees de Kruijff zal er jaloers op zijn en Friso de Zeeuw ook. Milene krijgt 8 juni deze eremedaille, en als het dan dooit dan ziet ze dat er geen WAK meer is en dat het water haar politiek gewoon tot de lippen staat.Welke lippen vraag je dan je af ? En Aadje maar twitteren: Milene wordt bedreigd, maar noch Kolkert, noch zijn bestuur, noch Jeroen van Oort en zeker niet de CDA-leden steken een poot uit. Het grondwater van de politiek en niet dat van de tramtunnel is Milene te machtig geworden. Zijn grondslag en zijn standvastigheden uit ps 87... is haar te veel geworden. En roulerede Rob evenzo. En zelfs een krachtig politiek appel uit de Hofkerk kan haar niet meer redden. Met de BNG-prijs als reddingsboei drijft ze langzaam de Schie af richting Tanthof en via haar eigen Vietcongtunnel komt ze weer aan op de Lagosweg. Met een nieuwe hobby: macramee... En zie hier ! Volgend jaar krijgt zij de Delftse amateurprijs uitgereikt door haar opvolger en zo kwam het toch nog goed met Milene. En de Lagosweg vierde een hele dag feest, op kosten van de BNG. Zelfs bij broeder van Woerden en zijn hakende echtgenote kon er een lachje op. Rachab en Babel zullen hem behoren, Ja volk na volk erkent hem als de Heer....dat was zeker in Tanthof het geval en ook een beetje in Den Hoorn.

AM Delflander
150511