logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


zaterdag | 14 mei 2011 | 11:00 |
delft cartoon_20110514_121515_verkerk_lovend_over_europa.jpg
Verkerk lovend over Europa. Laatst trein gemist, Bas?

From: arie maarten van der veen
Sent: Saturday, May 14, 2011 9:12 AM
To: prodeo
Cc: amwestlander@gmail.com
Subject: Delflander 8

Delflander 8

Delftenaar of Delflander

Na 7 filosofen staat Heerhugowaard met haar prima restaurant de Filosoof voldoende op de kaart. De proefavonden kan ik u aanraden net als grand-cafe Wonders in Egmond, Bergen en Heerhugowaard.....
Het wordt tijd om terug te keren naar Delft. Alleen de vraag is Delft of Delfland. En dat is ook de echte kwestie in Delft. Aangezien de gemeentebestuurders van Delft buiten de stad niets voorstellen houden ze zich krampachtig vast aan Delft. De Europese stad van 30 miljard.... het rijmt ook nog. Denk eens aan Bas Verkerk. Een kansloze, geisoleerde man waar zelfs Herman Weijers, nota bene partijgenoot genoeg van krijgt. Lucas Uit Holland..... Milene Junius...tja. De enige die wat buiten de deur doet is Bolten in de wethoudersvereniging. Een clubje dat het politieke ambt verwart met vakbondsdoelen. En dan vooral zeuen over agressie tegen wethouders terwijl de meeste bestuurders zeker in Delft de agressie zelf opwekken..... De Prez en Guldemond floreren in hun eigen anonimiteit.

En dat moeten dan mijn collega's worden. Want ik word na het vertrek van Milene Junius wethouder voor het CDA in Delft. Daarbij aanvaard ik de portefeuilles Financien (voorbereiding Art. 12), Spoorzone en grote projecten...nl. Delft 200 jr Oranjestad en Glazen Huis 2013-2014 en reneovatie van de Nieuwe Kerk en regiozaken.
Mijn oud-collega Junius en Vukorvo gaan zich verder richten op hun maatschappelijke loopbaan. In het college samen met mijn nieuwe college Harpe. wethouder ruimtelijke ordening en projectwethouder Harnaschpolder en herstructering Openbare Ruimte en binnenstad. Met Saskia, die blijven mag... wethouder honden, katten en homo-emancipatie en de Prez wethouder opheffing en opdeling linkse projecten, gaan wij met zijn vieren de stad regeren ! Met gedoogsteun van de Wit en Stoelinga.

We halen de oude truc uit de kast van de parafen zoals Max van den Berg etc in de goeie oude tijd in Groniongen. Nlwethouders nemen alle besluitn op dinsdag en Bas mag dan zijn paraaf zetten vanuit Hoonhorst of Brussel. Als ik maar niet met hem in een zaaltje moet zitten en de 03-LBR-3 gaat er uit. Ik vervoer mij via Fietstaxi van Bryan.

Ik zelf ben slechts een beperkte periode beschikbaar om schoon schip te maken in Delft... In feite moet ik de erfenis van de zoon van onze oud-organist Grashoff opruimen. Het stadskantoor wordt afgeblazen en de rekening daarvoor gaat naar Defensie. We krijgen in compensatie daarvan het legermuseum. Met een kleine vitrine van het capitulatiemuseum, waarin Bas elke dinsdag zijn parafen zet.
Het station wordt beperkt tot twee glazen pyramidetjes, net als in Rijswijk. Een voor linkse kerkgangers die wat eerder terugkeren van hun werk en een voor dezelfde linkse vrienden die wat later vertrekken. Dat is er dus eigenlijk maar een. De andere ingang is voor de gewoon normale hardwerkend mensen. Duidelijk aangegeven met een bordje.... postmoderne brillen niet gewenst !!

Mijn eerste daad is het inhuren om niet van Ad Havermans, hij gaat de eenmalige extra-uitkering voor Delft uit het gemeentefonds regelen, net zoals indertijd in Den Haag. Met Defensie regelen we zaken rond het Legermuseum... en Francine Houben en Marjolien Kreuk gaan de verbouwing doen. Het personeelrestaurant wordt straks gecaterd door de Haagse Wensch... wat is in een name.

De Spoortunnel wordt volledige verantwoordelijkheid van het Rijk. Voor elke maand vertraging wordt Delft gecompenseerd. We gaan er aan verdienen en daarvan betalen we de boogbruggetjes van Guido en Willem van Altena

De nieuwe Kerk wordt opgeknapt door vrijwilligers van de Mattheus, onder orgelspel van Arnold Dekker jr en we krijgen geld uit het project 200 jaar Oranje olv Ank Bijlveld.

We gaan een stedenband aan met Deventer, Alkmaar en Enschede.... De rest en zeker met Israel op een zacht pitje.

Alle linkse projecten worden stil gezet, en alle ambtenaren boven schaal 10 krijgen een burger assesment. Zij die getrouwd of samenleven met een andere ambtenaar krijgen een probleem (ongeveer 50%).

Collega de Prez gaat het achterstallig onderhoud in de openbare ruimte analyseren en een ontwikkel, beheer en exploitatieplan maken.

Collega Bolten licht haar porteuille door samen met mij en gaat eerlijk nadenken waar ze mee bezig is. Heidstra wordt haar assistent.

Jan Peter de Wit wordt voorzitter van het presidium en maakt elke dag braaf foto's van de raadsuitjes.

Heuli wordt secretaris en Martin nestor van de raad. De griffie wordt gehalveerd.

Harry Fruytier krijgt elke dag tafeltje dekje van Combiwerk en ook zijn huis wordt opnieuw behangen.

Jolanda Gaal krijgt een vriend toegewezen en alle linkse vrouwen in de raad een schoonheidsbeurt.

Het Glazen huis kom in 2013 op de Spoorzone

Maar dan het belangrijkste: we worden weer Delflanders we richten ons blik buiten Delft, We gaan ontvlechten met Haaglanden en nemen afscheid van Rijswijk, hetgaan geplist opgedeeld en verder irrelevant wordt. Net als Midden-Delfland. We gaan binnen drie jaar fuseren met de gemeenten Westland en Midden Delfland. Zo wordt Delft een stad van 250.000 inwoners. Met een niewue Dienstauto, de afgeschreven verlengde BMW 7 van Maxime, met tempur matras. Orientatie wordt Rotterdam en niet de nep metrool Den Haag-Rotterdam. We doen wel mee aan de Zuidflank Randstad, maar we gaan niet luchtfietsen met Bas en consorten.

Na een jaar schoonschip in Delft wordt ik gevraagd lijsttrekker te worden van het landelijke CDA en eventueel iets eerder stap ik over als minister van BZK en dan voeren het Plan Delfland 2015 ook gewoon uit. Jeroen van Oort wordt dan mijn opvolger, In ieder geval lijsttrekker voor het CDA in 2014 en als ik eerder ben vertrokken. ook wethouder. Het CDA gaat de verkiezingen in in een kartel met CDA-CU-OD en LD en wordt zo het grootste blok. Want de echte veranderingen in Delft duren 10 jaar. En in 2021 ontslaat wethouder van Dis de laatste linkse ambtenaar die nog wat wist van de DDR. De Delftse Democratische Republiek. En toen had Bas al 10 jaar wachtgeld, want die was vertrokken na zijn eerste vergadering waarin hij alleen nog maar een paraaf mocht zetten !

AM Delflander
140511