logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


zaterdag | 7 mei 2011 | 03:45 |
delft arie_van_der_veen_delflander_alv_006_20110507.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Thursday, May 05, 2011 9:03 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: Delflander 6

7 mei, de dag der oud-premiers

Vandaag 7 mei weer een bijzondere dag. Verjaardag van Ruud Lubbers en Jan Peter Balkenende, 73 respectievelijk 55 jaar. Beiden ken ik goed, heb er mee samengewerkt. In 1994 trok ik met ome Ruud door het land om de nederlaag van 20 zetels van Elco te voorkomen in 2010, liet ik JP voor wat hij was en weer 20 zetels verlies. Ruud was een leider, met vreeze en vertouwen, Jan Peter niet. Hij had en heeft een moeder complex en een Ruud-complex.... Want hoe vaak kwam het niet voor dat JP zei dat vind RFM ook. Jammer dat met het klimmen der jaren bij Ruud de scherpte ook verdwijnt met tragisch hoogte punt zijn informatieronde vorig jaar.

Maar tja, we kunnen wel herdenken, maar in de praktijk mist het CDA leiderschap. In Nederland, In Zuid-Holland en in Delft. Dit keer maar niet over Junius en Spies, brave meelopers die te hoog zijn gestegen. Maar het land. Het loopt precies zoals ik al geprofeteerd heb. Ruth Peetoom is nu reeds in het machtsvacuum gezogen. Te hoge verwachtingen geschapen voor de functie en nu geen regie, maar altijd beter dan rode tomaat Sjakie. Het bestuur is vleugellam, de fractie verdeeld en de bewindslieden spelen de tweede viool onder Rutte en in de provincies eten we genadebrood. Hillen hangt in de touwen, Maxime geen vertouwen, Bleker voor zichzelf. De enigen die er bovenuit steken zijn Marja van Bijsterveldt -veel dank uit Delft voor het tegenhouden van het Glazen Huis- en alleskunner Donner. Die dreigt ons nu ook te ontvallen richten de Raad van State van Wim D. te H... is toch niet de gedroomde vice-pr.

Maar het vertrek van Donner schept kansen voor een nieuw leiderschap in het CDA. Als Donner in de zomer zou vetrekken kan er gezocht worden naar een nieuwe minister van BZK, van gezag en groeipotentieel..... En de geschiedenis leert dat ministers van BiZa uiteindelijk partijleider worden. Kuyper, Smallenbroek, en denk eens aan Wiegel en van Aartsen. De Gaay Fortman.

Ikzelf heb wel bealngstelling voor die post. En mijn eerste daad zou zijn Delft onder curatele stellen en een regeringscommissaris aanstellen. Bas wordt benoemd tot gouverneur op Saba of Eustatius, waar hij het minste kwaad kan. Junius en Vurkovo ontheven, Het Staadskantoor geannuleerd iom MinDef en met de MinI&M overleg over een bovenspoors station., En Martin Stoelinga mag 600.000 euri slaan in de Rijksmunt. Met de RGD overleg over de nieuwe kerk, En Jan Peter vz comite Nederland 2013-2015 kan hij het goed maken met de Koningin., En dan gedwongen herindeling Delft, Westland en Midden-Delfland. Dat is besturen en leiderschap..

En in het CDA onmiddelijk introduceren en uitvoeren van het Appel. Met Elco Brinkman praten over zijn niet-benoeming als fratcievz EK. Met Sybrand over zijn gebrek aan maatschappelijk engaggement. Ad Koppejan of Raymon Knops fractievz. Verhagen, Bleker en Hillen terug in het hok. Snel een volwaardig partijbestuur inrichten en dan aan de slag richting verkiezingen en programma en HRM. Jan Waaijer CdK in Limburg, Piet Jansen naar Barneveld, Govert naar Reeuwijk-Bodegraven en broeder Rouvoet, christelijk sociaal evangelist op Bonaire en St. Maarten....

Tja ik zou het wel weten. Een secretaris-genaraal ai. benoemen op het Partijbureau. hans Kolkert ontheffen als voorzitter CDA Delft en Jeoren van Oort een vriendin bezorgen en dan terug als fratcievz. Roulerend Ron hoofd branmdweer en blussen PKN Delfhgauw. Aadje van Tongeren verbieden te twitterten tijdens het werk. Geen opdrachten aan Balje.. en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een drukke baan, maar een taak zo mooi, zo zwaar...en regelmatig met Willem/Alexander een bakkie doen en gezellig met MAxima op pad., en natuurlijk permanent overleg met de commissaris van grafkelder over de graafwerkzaamheden. En overal in delft artikel 12 verkondigen, niet van de geloofsbelijdenis maar van de Fin Verhoudingswet.

En natuurlijk het partijbureau en het STADHUIS in Delft mijden. Een minister ontvangt ten departemente, ik heb nu al zin in een functionerings en tevens beoordelingsgesprek met Bas. Ook dit keer vrees ik 0 stemmen,. En vooral goed de 'krant op zondag' lezen Bas, de contactadvertenties.. Misschien staat je vrouw er wel bij, empathisch romantisch... en jarenlang slecht onderhoiuden, maar gelukkig weinig gebruikt. Dat heet restwaarde.

Nog even wachten en er komen weer spannende tijden aan in het CDA en in Delft. Wie is er klaar voor-

AMDelflander
7 mei 2011