logo politiek delft
home|mission statement|archief|links|contact|english|GR2010|


vrijdag | 6 mei 2011 | 01:15 |
delft feijenoord_delflander_20110506.jpg

From: arie maarten van der veen
Sent: Thursday, May 05, 2011 7:02 AM
To: prodeo@ziggo.nl
Subject: delflander 5

Delflander 5

Sterker door strijd.... 6 mei 1970

Herdenken en bevrijden.... wat een bevrijding het laatste fluitsignaal in de Kuip en de 2-1 door Ove Kindvall ! De Europacup. dat is voor mij de eerste week van mei. We woonden hartje Rotterdam in de tijd... en 7 mei kopte het RN: We hebben hem ! Geldt nu voor Osama en eerder Saddam Husein. We hebben... dankzij de triomf van de techniek, tactiek en het doorzettingsvermogen om met wijlen Theo Koomen te spreken. Sterker door strijd.... sterker door strijd.... sterker door strijd !

Ja Feyenoord mijn grote voetballiefde. Recent nog beleden tijdens de Paasjubel, Prijst de club met blijde galmen, Gij mijn ziel hebt rijke stof..... zal zolang ik leef in de Kuip galmen. En dromen van de helikopter die als manna uit de Heemel de nieuwe gladiatoren neerdaalt. Helaas Feijenoordfan, la bij na veertig jaar afzien., En toch blijven we trouw, trouw aan het beginsel en trouw aan het geloof. Het lijkt de kerk wel. Trouw aan het beginsel Geen Woorden, Maar Daden !! Of te wel maakt ons volbrengers van uw Woord. En een woord is het mooiste Woord Feijenoord.

Mijn vader citeerde vroeger in zijn preken Feijenoordfans... ik ken maar een legioen. Niet dat der engelen, maar het Feyenoordlegioen en dat is zo ! Duizenden mensen ervaren dat als een gemeenschap en dat is prima als ze de boel binnen en buiten de Kuip maar niet afbreken. Een legioen.... dat de mannen eind volgende week opzweept om de play-offs te halen. En we spreken niet over 020. We zijgen uit respect, met Van Hanegem spreken over zullie van daarzo, en zo is het .

Delft Feyenoordstad in het hart en ziel, maar door verkeerd beleid in de Kuip en voroal van de gemeente namelijk keuze Haaglanden begint het rood-wit hart wat groen-geel te kleuren. Maar dat zal nog en korte wijle zo zijn want we worden =, ja nog even wachten in 2015 kampioen en dan zingen we na de dienst in de Nieuwe Kerk, het machtige lied: Toch overwint eens sportclub Feijenoord en maakt een einde aan Ajax, dan overwint Mario Been het kwade en is de strijd om de schaal volbracht. Das Van Kooten juit Scherpenisse preekte er al over: Hij galmde ik zie een schaal van geheiligd, gereinigd en gezegend water. Ik dacht gelijk aan drie punten, niet in de preek maar in de competitie. En na de dienst zei ik tegen Hem, ik zie vanmiddag ook een schaal in de Kuip, we powrden weer kampioen. Hij keek me aan..... een schaal de Kuip wat is dat ! En hij heeft gelijk dominees gaan op zindag niet naar de voetbal.... Liefting ook niet. Maar domineeskinderen mogemn dat wel, als ze eerst s ochtenmd me Paulus hebben gelezen over de kracht van het geloof. Want wie in hbet geloof op JHezus ziet, die vreest voor PSV en Ajax niet ! Sterker door strijd in 1970, in 1974, 1999 en 2002 en nu in 2011 en later.............

AMDelflander
060511