PolitiekDelft.nl streeft naar onafhankelijk en objectief nieuwsverslag van het gebeuren in de Delftse politiek
          PolitiekDelft.nl is een orgaan van de Stichting Prodeo Advies Delft KvK Delft nr. 27173695

Reacties naar: redactie@politiekdelft.nl

Archief - Overzicht van de voorgaande publicaties per maand gerangschiktdonderdag 13-07-2006 02h30
Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen


Niet alleen Oudenallen bleek op te vallen

 

Conny van Oudenallen een mooie vrouw, leuk kapsel en aardig figuur schreed de tweede kamer binnen, want ze had er veel bij te winnen, dus begon ze met een fout parlementliedje te zingen, de voorzitter Weisglas corrigeerde haar, zonder veel misbaar, maar ja Conny van Oudenallen wilde nu eenmaal per sé opvallen.

 

Haar zetel levert haar een leuke wachtgeld regeling op, maar ook een hoop negatief gepraat, maar daarmee weet deze dame wel raad, zij deed bij Mokum Mobiel ook al een leuke stunt, hetgeen erger had gekund, ze gaf zichzelf opdracht een advies te geven en dacht meteen aan het spreekwoord leven en laten leven, dus kon ze zichzelf een mooie financiële vergoeding  geven.

 

We spreken schande van wat ze doet, maar wat willen we nu eigenlijk, ze doet het net als de rest voor de poet, we zagen toch recent een soap, waarin een kamerlid over haar naam, geboortedatum en vluchtverhaal had gelogen, jawel volgens vreemde wetten schijnt ze dat te hebben gemogen.

 

Het zittende kabinet viel al voor de tweede keer, maar het deed deze bak van ellende geen zeer, ook al gingen de slinkse rakkers in de kamer flink te keer, ze hebben ons het zuur gegeven, nu zullen we het zoet beleven, want ze gaan weer eens flink sigaren uit eigen door weggeven.

 

Vele bewindslieden gingen Conny van Oudenallen al voor, maar de burgers van dit land hebben het nog steeds niet door, al naaien ze ons honderdmaal een oor, wie op het pluche of bij de elite zit, die staat onder en boven de wet, zo is het nou maar net.

 

Voormalig EU-commissaris Edith Cresson heeft zich schuldig gemaakt aan vriendjespolitiek, maar mag haar pensioen houden. Dat heeft het Europese Hof van Justitie dinsdag bepaald en het is de Europese burger die het dure gelag betaald.

 

Cresson hielp vriendjes aan een goedbetaalde baan, dat heet dan sjoemelen en daarvoor kreeg ze straf, maar wat is er nu maf, ondanks haar veroordeling mag ze van de opbrengst verder levenslang genieten, maar als een burger ditzelfde deed, dan was er wel een andere kreet, die mocht dan zitten en de rekening betalen en nu mogen de burgers van de rechter balen.

 

Ach er is niets nieuws onder de zon in deze dol dwaze wereld, managers en ceo’s doen aan creatief boekhouden, waardoor na het bekend worden het aandeel keldert en de gewone man zijn centjes kwijt is, maar met de heren is niets mis, zij krijgen een Hollywood proces, moeten een schijntje betalen en vertellen trieste verhalen over de zwaarte van hun straf, ook dat vinden we allang niet meer maf.

 

Gemeenten sjoemelen en goochelen met cijfers, ze zitten bovenop de centen en rekenen steeds meer opcenten aan de hard werkende burgers van hun stad, ze verdonkermanen miljoenen in een groot bodemloos gat, maar denk maar niet dat één regent er een boterham minder om at.

 

Hoe vaak hebben we al niet in de kranten gelezen dat je voor grossiers in het zakkenvullen bij de managers van de nutsbedrijven moet wezen, niemand komt in opstand, nimmer steekt de man in de straat deze staat in brand, het gaat gewoon boven zijn verstand, dat het allemaal mogelijk is in dit knotsgekke bananenland.

 

Nu is er weer de grootste woningbouwcoöperatie in opspraak, om de heer Staal de president directeur hangt een vreemde geur, jawel opnieuw het extreem hoge salaris, maar ja als je goed kunt lullen, dan mag je in Nederland straffeloos ongegeneerd je zakken vullen en al vind minister Dekker dat niet lekker, het kan allemaal in Nederland.

 

Heeft u in de tijd van de baas porno sites bezocht, dan staat u pardoes op straat, maar bent u toevallig een magistraat of van het OM dan gelden er ineens geheel andere regels, dan worden u daden u verschoond, het is maar in welk huisje en in welk wijkje je woont.

 

Wij geven met gulle hand aan allerhande goede doelen, maar als we eens wisten welke riante vergoedingen de besturen en directies toucheren, dan zouden we eigenlijk daaruit een wijze les moeten leren. Wist u trouwens dat heel veel geld dat bestemd is voor hulp in verre landen, netjes terugvloeit naar keurige dames en heren die meehelpen aan het grote potverteren, want zij moeten namelijk de projecten bestuderen en begeleiden en dan kan je toch zeker niet als je armoede moet lijden, jawel het zijn voor sommige elitaire lieden gouden tijden.

 

We kunnen dus massaal even in verontwaardiging over deze Conny van Oudenallen heen vallen, maar bekijk de jaarlijkse getallen van graaiende en snaaiende regenten, zie de enorme bedragen die verdwijnen aan de boventalligen, kijk naar de prestigieuze projecten waar geen sterveling op stond te wachten, dan ineens blijkt zij in dat kader ineens een ietwat minder verdachte.

 

Nee, ik ben het met haar coupe dus zeker niet eens, maar vraag me af waarom we al dat graaien en plukken, dat we hen dat laten lukken, keer op keer zonder opstand pikken en niet van massale volkswoede te stikken.

 

Voor minder zaken zijn volkeren in opstand gekomen, alleen hier in dit gekke land van ooit gebeurt dat schijnbaar nooit, we slikken en pikken het, we mopperen wat en spreken over een zwart gat, maar we betalen braaf aan de incasso graaf uit den Haag en blijven kalm onder de belastingdruk van Zalm, schijnbaar zijn we zo murw en doodgeslagen door het Haagse plagen dat we het juk van deze graaiers en grijpers maar stilletjes dragen.

 

www.corstoker.nl

 

 

 

Uw Geitenbreier

Cor Stoker

 

De Stek van Cor

daar zit het wel snor

 

Website Cor Stoker

De stek van Cor - Forum index

 
POLITIEKDELFT.NL ..... een vertrouwensprodukt
POLITIEKDELFT.NL ..... wij schrijven wat we horen ...
POLITIEKDELFT.NL ..... wij maken zichtbaar wat we zien ...
POLITIEKDELFT.NL ..... voor betrouwbaar en eerlijk politiek nieuws


    PolitiekDelft.nl streeft naar onafhankelijk en objectief nieuwsverslag van het gebeuren in de Delftse politiek
          PolitiekDelft.nl is een orgaan van de Stichting Prodeo Advies Delft KvK Delft nr. 27173695

Reacties naar: redactie@politiekdelft.nl