PolitiekDelft.nl streeft naar onafhankelijk en objectief nieuwsverslag van het gebeuren in de Delftse politiek
          PolitiekDelft.nl is een orgaan van de Stichting Prodeo Advies Delft KvK Delft nr. 27173695

Reacties naar: redactie@politiekdelft.nl

Archief - Overzicht van de voorgaande publicaties per maand gerangschiktdinsdag 04-07-2006 00h00
Wat schrijven de Delftse raadsleden en anderen


Kruideniers en sjacheraars

 

We hebben de laatste tijd kunnen genieten van de hoogstaande morele en maatschappelijke betrokkenheid van onze kamerleden, men kijfde, men beschuldigde en men dreigde, dat alles omdat een mevrouw uit Sommalie, loog over haar asielverhaal, loog over haar geboorte datum en loog over haar naam, ieder feit ruim voldoende om je Nederlanderschap te verliezen, althans conform de geldende wetten.

 

Maar ja de dame was parlementariėr en ook een bekende Nederlandse geworden, (binnenkort een Amerikaanse),bovendien zagen de dames en heren van de oppositie hun kans schoon dit kabinet en mevrouw Verdonk in het bijzonder naar huis te sturen, dus alle registers gingen open en alles was geoorloofd, alles uit naam van de democratie en uiteraard van de wet, die ineens meer op een stukje kauwgum leek dan op harde wet, waaraan IEDEREEN zou moeten voldoen.

 

Wie de handelingen heeft gevolgd heeft kunnen aanschouwen dat nagenoeg alle partijen hun duit in het zakje deden, men profileerde zich, men manifesteerde zich, jawel men debatteerde dat het een lieve lust was, Nederland stond aan de rand van een afgrond en de parlementariėrs trokken ten strijde alsof hun leven ervan af hing.

 

Maar wie goed luisterde en toekeek, zag een schouwspel, waarin men meer bezig was met zichzelf en ook dat nagenoeg alle partijen hetzelfde verhaal hadden, het leek net een moderne winkelstraat, alle winkels hebben een andere naam en logo, maar als je binnenkomt dan ineens blijken de aangeboden waren identiek, alleen verschillen de prijzen en de namen, maar verder is er nauwelijks enig verschil.

 

Nu lijken onze parlementariėrs erg veel op kruideniers, het onsje meer mag dat, is namelijk niet van de lucht, men sjachert over futiliteiten alsof hun leven ervan afhangt, maar het vreemde is dat de meeste Haagse kruideniers in de tweede kamer zo’n beetje allemaal bij dezelfde franchise organisatie zijn aangesloten en dus is er nauwelijks nog onderscheid.

 

O men spreekt over links en rechts, over middenpartijen met linker en rechtervleugels, maar als u goed kijkt en luistert, dan blijken ze allemaal met hetzelfde sop overgoten, hun emoties zijn keurig gepolijst en geregisseerd, men speelt een prachtig spel, alsof er ergens een script is en iedereen zijn best doet om een Oscar nominatie te winnen voor de beste bijrol, hoofdrol of de regie.

 

Allemaal slaan ze zich op de borst dat hun winkel de beste is, dat hun kwaliteit en service de beste is, hun assortiment onovertroffen, de klant mag zich gelukkig prijzen dat zij er zijn, alleen helaas de winkels worden nauwelijks meer bezocht, de klant laat ze links liggen, want de klant heeft geen enkele affiniteit meer met wat ze te bieden hebben, gelooft de gladde verkooppraatjes allang niet meer en shopt alleen nog maar naar koopjes, die regelmatig in de aanbieding liggen.

 

Onze parlementariėrs zijn sjacheraars van de eerste orde, ze zijn niet anders gewend, want dankzij hun coalitie drift doen ze keer op keer water bij de wijn, zodat alle programma’s noch vlees noch vis zijn, zodra ze aan het regeren slaan, want ja dan moeten de principes wijken voor het pluche.

 

Trouwens hun winkelwaar, lees hun beloftes en verkiezingsprogramma’s, is veelal over de datum, ze verkopen oude waar, maar prijzen het aan als kakelvers, het enige wat ze doen is keer op keer de verpakking vernieuwen, een etiketje opplakken als nieuw, vernieuwd, nieuwe formule en zo verkopen ze hun verouderde en achterhaalde idealen en programma’s als fonkelnieuw.

 

De burgers van dit land weten het allang, ze hebben de politiek de rug toegekeerd, walgend van keer op keer geschonden beloftes, kreunend onder het juk van de belastingen die men heft om de waanzin en spilziekte te financieren, de kiezers shoppen en geven in arrenmoede maar hun stem aan die partij die op dat moment hen het meeste voordeel biedt.

 

Zo is de vaderlandse politiek verworden tot een soort van grabbelton, een koopjesland, waar de franchise formule gedateerd en achterhaald is, u kent de kreten, meer politie, meer veiligheid, sociale solidariteit en natuurlijk niet te vergeten, de gezondheidszorg en de vergrijzing om van het onderwijs maar niet te spreken.

 

Ons land met meer dan 16 miljoen mensen hard op weg naar de 17 miljoen is niet alleen overvol, maar ook compleet in de uitverkoop gedaan, alle kroonjuwelen zijn verkwanseld, de nutsbedrijven zijn geprivatiseerd, het enige verschil is de rekening, die alleen maar hoger en ondoorzichtiger werden. Het zorgstelsel is een administratieve mastodont geworden waar geen mens meer wijs uit wordt, het onderwijs levert onbekwame en onvoldoende kwaliteit voor de markt en de veiligheid is verworden tot statistische leugens met fraaie grafieken.

 

Maar de Haagse Winkeliers, de elitaire bovenlaag, die presteert het een kabinet te laten vallen, daar waar de hoogste rechtsorganen de bekritiseerde minister gelijk geven, maar ja je bent nu eenmaal niet voor niets een sjacherende, manipulerende en marchanderende pluche zitter geworden, die maling aan zijn klanten heeft. Trouwens mocht er een concurrent zich op het pluche willen nestelen dan zal de grote franchiseketen van pluchezitters korte metten met hem maken, daarvoor hebben ze hun media vrindjes, partijbonzen, vakbonden en ambtenaren, dus geen vuiltje aan de lucht.

 

Het Nederlandse volk is murw, doodgeslagen en de politiek zat, even was er een verfrissende wind, maar die werd met woorden en uiteindelijk kogels gesmoord en vermoord en de andere politici die in opstand komen, die mogen zich verschansen in zogenaamde safe houses, zodat ze minimaal het volk kunnen benaderen en dus tijdig deskundig kalt worden gesteld, lang leve de democratie van de eenheidsworst, u mag alles kiezen, zolang het maar binnen de franchiseketen valt.

 

Dus of het nu overjarige Gerookte Zalm, (G)Rutten, IJzerwaren Rita Verdonk, Verhagen die iedereen wil behagen, Bak van Ellende, Jan Tomaat, Boskabouter, Weghold of Loosermuis heet, Femke Valsema of één van die andere beroepspluche zitters dan is er geen vuiltje aan de lucht. Stem op hen en u stemt op het voortbestaan van de klucht die de sjacherende en manipulerende kruidenier heet, maar doe uzelf en het volk eens een echt plezier, geef uw stem eens aan nieuw geluid en stuur deze pluchezitters eindelijk eens de laan uit.

 

Democratie is het recht om eens een ander de winkel te laten beheren in plaats van deze gedeformeerde geformatteerde dames en heren, die nu al decennia lang dit land regeren. Het is de hoogste tijd voor een nieuwe winkelbaas, met een compleet nieuw en slagvaardig assortiment, die de stoffige en verslonsde toko vol met overjarige winkeldochters en ongewenste artikelen eens flink met de bezem uitmest en de klant, u en mij als kiezer, weer koning maakt en geen loze kreten slaakt.

 

De kamer is op reces, ze hebben weer eens Haags hard gewerkt en worden met een riante beloning na deze barre dagen aangesterkt, klaar om straks om de gunst van de kiezer te dingen, vergeet dan niet dat ze al jarenlang hetzelfde valse liedje zingen, maar eenmaal opnieuw aan de macht, worden al hun schone beloftes veracht en verkracht en vullen deze beroepssjacheraars opnieuw hun zakken en zullen ze ook onze laatste eurocenten afpakken om hun wilde ondoordachte plannen te financieren, zullen we deze keer eens hen niet plezieren en de nieuwe partij(en) in stemmen laten grossieren.

 

www.corstoker.nl

 

Uw Geitenbreier

Cor Stoker

 

De Stek van Cor

daar zit het wel snor

 

Website Cor Stoker

De stek van Cor - Forum index

 
POLITIEKDELFT.NL ..... een vertrouwensprodukt
POLITIEKDELFT.NL ..... wij schrijven wat we horen ...
POLITIEKDELFT.NL ..... wij maken zichtbaar wat we zien ...
POLITIEKDELFT.NL ..... voor betrouwbaar en eerlijk politiek nieuws


    PolitiekDelft.nl streeft naar onafhankelijk en objectief nieuwsverslag van het gebeuren in de Delftse politiek
          PolitiekDelft.nl is een orgaan van de Stichting Prodeo Advies Delft KvK Delft nr. 27173695

Reacties naar: redactie@politiekdelft.nl