logo politiek delft
home | mission statement | archief | links | contact | english |
| maandag 01-03-2010 14h15


----- Original Message -----
From: Barry van Straten
To: prodeo@ziggo.nl ; redactie@politiekdelft.nl
Sent: Monday, March 01, 2010 1:28 PM
Subject: stukje voor op de website

Beste medewerkers van Politiekdelft.nl,

Mijn naam is Barry van Straten en ik ben kandidaat raadslid van Onafhankelijk Delft.

Ik zou het fijn vinden als u dit stukje tekst zou kunnen plaatsen op de website van politiekdelft.nl

Hartelijk Dank!

Delftenaren: “Laat uw stem horen, uw stem bepaald mede de toekomst van Delft”.

In 2002 is 59,8 % van de Delftse kiesgerechtigde bevolking naar de stembus toegegaan en in 2006 is dit percentage lichtelijk gedaald naar 58,0 %.

Tijdens de aanloopperiode naar de verkiezingen van 3 maart 2010 werden wij (jonge) kandidaat raadsleden van Onafhankelijk Delft vaak geconfronteerd met het wantrouwen van mensen in de huidige politiek.

Mensen zien weinig tot geen actie omtrent zaken die voor hen van belang zijn. Ondanks hun stem, zien zij niets terug van hetgeen wat wordt belooft. Als lokale partij, willen wij hier verandering in aanbrengen. Wij weten wat er leeft en zetten ons ook graag in voor zaken waar de bevolking zich aan ergert of wat volgens hen verbeterd moet worden. Wij redeneren niet vanuit onszelf, maar vanuit de kiezer.

Zo willen wij dat Delft betaalbaar blijft, dat bepaalde lasten zoals parkeergelden omlaag gaan en wij staan voor de vrijheid van meningsuiting!

Samen met Liedewei en Willemijn Timmermans, Wanda Nieuwenhuizen en Jeffrey de Jong ben ik, Barry van Straten, regelmatig op pad geweest om jonge kiesgerechtigden bewust te maken van het feit dat hun stem óók telt.

Wij krijgen van de doelgroep 18 t/m 24 jaar te horen dat zij geen idee hebben waar partijen voor staan en dat zij hier best meer over willen weten, maar zich geen weg weten te vinden in de Delftse politiek.

Juist daarom zijn wij ons mede extra gaan richten op het informeren van jonge kiezers. Zo zijn wij verscheidene buurtcentra langs geweest om met jongeren in gesprek te gaan en hebben wij ook deelgenomen aan de carnavalsoptocht om samen met jongeren feest te vieren!

Wij als jonge honden in de boze wereld die “De politiek” heet willen ons met “Blauw” hart en ziel inzetten voor Delft.

Wij zijn hier opgegroeid, leven hier, sporten hier en wij zien genoeg verbeterpunten voor de komende jaren!

De afgelopen periode hebben wij in ieder geval ons werk gedaan. Nu maar hopen dat wij als Onafhankelijk Delft in eerste instantie de vruchten plukken van onze inspanningen omtrent de verkiezingen, maar ook dat de inwoners van Delft uiteindelijk de vruchten plukken door onze inzet. Het is na 3 maart tijd voor actie! Wij zullen ons in ieder geval voor 110 % inzetten.

Dus Delftenaren, laat uw stem niet verloren gaan en stem op woensdag 3 maart!

Dit jaar met zijn allen naar een opkomst van 65%. Een ieder heeft een stem, laat hem ook horen.

Stem met een “Blauw “ hart.